T.C. Medak
U tržnom centru Medak u ulici Braće Srnić 23/a otvorili smo našu prvu pekaru. Telefon je 011/ 347 08 94...
Početna O Nama

O nama

El. pošta Štampa PDF

Pekara Vika počela je sa radom 1986 godine i uspela je da zadrži kvalitet proizvoda i usluga na obostrano zadovoljstvo, kako kupca, tako i nas.
U tržnom centru "Medak" u ulici Braće Srnić 23/a otvorili smo našu prvu pekaru 20. novembra 1997. god.
03. septembra 2007 god. otvorili smo našu drugu pekaru u tržnom centru "Braće Jerković" br. 185a. Sa preko 20 zaposlenih radnika, sa kvalitetnim proizvodima i odličnom uslugom, pozivamo Vas da se uverite u istinitost naše parole "Pekara Vika - kuća dobre hrane".

Radno vreme pekara je:

  • TC Medak
    radnim danom 06-18
    subotom 06-16
    nedeljom 06-15
    tel. 011/347-08-94
  • TC Braće Jerković
    radnim danom 06-20
    subotom 06-16
    nedeljom 06-15
    tel. 011/39-60-300
 

Istorija hleba

Prvi hleb je nastao slučajno. Oko 2600g. pre nove ere jedan egipatski rob ( njegovo ime se naravno izgubilo ) uz vatru je pravio kolačiće od brašna i vode. Uhvatio ga je san , vatra se ugasila, a kolačići su ostali na toplom. Rezultat već znate: testo se diglo, a pečeni kolačići su bili mnogo ukusniji od tankih i tvrdih kakve su jeli do tada. Arheoloski nalazi u Egiptu pokazali su da su Egipćani stvarno poznavali proces pečenja hleba. Grčki mornari i trgovci su doneli iz Egipta brašno i tako se proizvodnja hleba proširila i po Evropi. Mlinari su u 13. veku bili najcenjenije zanatlije. Izum mlina oko 1800. godine omogućio je proizvodnju laganog belog hleba koji je bio izuzetno skup. U Britanskom muzeju u Londonu nalazi se hleb star oko 4000 godina! Pronađen je uz egipatske mumije koje su se sahranjivale sa hlebom, da ih hrani i na drugom svetu.